Ook voor diverse optredens Home Algemene informatie Programma Galerie Verjaardagen
Nederlands kampioen 2013
Drumfanfare Eensgezindheid Aerdt
Algemene informatie
© Alle rechten zijn voorbehouden aan Drumfanfare Eensgezindheid Aerdt © 2018
De geschiedenis De geschiedenis van onze drumfanfare begint in 1950. In dat jaar werd in Aerdt een tamboerkorps opgericht. Dit korps moest de muzikale omlijsting verzorgen tijdens de optochten van de jaarlijkse Aerdtse kermis. Het tamboerkorps werd later uitgebreid met blaasinstrumenten. Zo kwamen er in 1960 klaroenen en in 1975 es-des blaasinstrumenten bij (es-des instrumenten hebben  één ventiel). In 1982 werd "Eensgezindheid" omgeturnd tot een drumfanfare en kreeg het blaasinstrumenten met drie ventielen. De drumfanfare heeft in de loop der jaren een goede staat van dienst opgebouwd. Zo is de drumfanfare afgevaardigd geweest voor vier Nederlandse kampioenschappen, voor het laatst in 2013 met als resultaat het behalen van het Nederlands Kampioenschap in de derde divisie. Onze drumfanfare telt momenteel ongeveer 35 leden en komt op dit moment uit in de tweede divisie..
Instrumenten Ons korps kent een blaas- en een slagwerksectie. De blaassectie bestaat uit trompetten, schuiftrombones, baritons, es- hoorns, sousafoon, dwarsfluit en saxofoons. De sectie slagwerk is samengesteld uit diverse snaartrommels, een grote trom, bekkens, en diverse effectinstrumenten. Acties en sponsoring. Een drumfanfare instandhouden kost geld. Jaarlijks onderneemt onze vereniging dan ook de nodige acties om aan de nodige financiële middelen te komen voor bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe instrumenten en/of uniformen. Zo is er elk jaar een donateursactie en houden we jaarlijks de zaterdag voor moederdag een bloemenactie. Ook zijn wij voortdurend op zoek naar sponsoren die ons financieel willen ondersteunen.
Optredens Natuurlijk verzorgen wij regelmatig diverse optredens, waarvan een groot aantal marcherend buiten op straat. Hierbij kun je denken aan optredens tijdens de jaarlijkse Aerdtse kermis, carnaval, rosenmontag (duitsland), sinterklaas, koningsdag, en diverse festivals. Ook geeft de drumfanfare regelmatig concerten die veelal druk worden bezocht. Op verzoek verzorgen wij tevens serenades bij bruiloften of andere feestelijke aangelegenheden.
Algemene informatie